arrow left Terug naar overzicht

Met Jimmy Choo op de motor

Jimmy Choo Winkel

 

Ik zit aan mijn bureau met een boterhammetje in de hand te surfen op het web. Ik heb vandaag 600 inlegzolen verkocht. Ik heb wel wat ontspanning verdiend.

Geroutineerd surf ik langs de webwinkels die mij kennen als hun betere klant.

En dan staan ze daar ineens.

TEASE.A towering 16mm T-Strap platform champagne glitter van Jimmy Choo.’

Mijn hart maakt een sprongetje. Ze zijn geweldig. En wat zijn ze hoog!

Met mijn neus tegen het beeldscherm gedrukt bestudeer ik het patroon van de glanzende lovertjes. Het contrast tussen de plateauzool en de elegante hoge hak. De schoen is stoer en vrouwelijk. Een fantastische combinatie. Op mijn lijf geschreven.

Maar ik hoor een stemmetje.

‘Niet kopen.

Alleen kijken.

Veel te duur.

Hoeveel schoenen heb je al?’

Ik wil het niet horen.

Ik klik weg. Op zoek naar dezelfde schoenen voor een aangenamere prijs. Ik weet best dat dit niet kan.

Maar ze laten me niet meer los.

Ik moet ze hebben. Dit paar is voor míj bedoeld. Mijn naam staat er op.

Ik klik verder en stuit op een foto van mooie Kylie Minogue.

Kylie met mooi haar.

Kylie in een prachtige avondjurk.

Kylie met mijn schoenen aan.

Dat moet een teken zijn.

Het kán dan ook geen toeval zijn dat ik daarna op de website van Jimmy Choo terechtkom. Summersale belooft de homepage. Alle schoenen 30% korting.

30%. Dat is dertig procent. Der-tig.

Ik grijp de telefoon en bel de Jimmy Choo Store op de P.C. Hooftstraat. Alleen even vragen of ze mijn maat hebben.

Het antwoord is ja. Mijn hart slaat een paar slagen over en ik trek een ik-kan-er-niets-aan-doen-gezicht bij de gedachte dat ik ze alleen maar even ga passen. Als ik ophang heb ik geregeld dat ze de begeerlijke Jimmy Choo’s apart zetten voor mij.

De volgende ochtend start ik al vroeg mijn motor. Ik baan me een weg door de krappe straatjes langs de Amsterdamse grachten.

Ik zie mijn eigen spiegelbeeld in de winkelruit van de Jimmy Choo Store en werp een achteloze blik in de chique etalage.

Jimmy roept. Ik ga naar binnen.

Ik val uit de toon. De beveiliger die een kopje koffie drinkt, neemt me van top tot teen op.

Glanzend wit marmer, blinkende spiegels en onbetaalbare schoenen. Ik stap de smetteloze wereld van Jimmy Choo binnen. Iedere stap die ik met mijn zware motorlaarzen zet wordt door hem geregistreerd. Mijn grote zwarte helm heb ik onder mijn arm geklemd. De zware geel-fluoriserende rugzak zet ik op de grond tegen een maagdelijk wit bankje aan.

Het lijkt of ik in mijn eentje de hele winkel vul.

Verfijnde, elegante handgemaakte pumps staan uitnodigend te schitteren in fonkelende vitrines op glanzende glasplaten.

Bang om met mijn helm tegen een glasplaat aan te lopen, hou ik hem zo stevig vast dat het zweet in mijn handen staat. Achter me staat de beveiliger. Ik voel het. Maar ik blijf cool.

De beeldschone verkoopster doorbreekt de spanning als ze me vraagt of ze me kan helpen. Ik ben verrast. Ze heeft een vriendelijke stem en haar vraag klinkt niet als  ‘wat moet jij hier?’

Ik spreek de toverwoorden TEASE Towering Glittering plateaupumps uit en we hebben een connectie.

Als ze de deksel van de doos haalt, stokt mijn adem in mijn keel. Mijn hele lijf zegt dat ik ze wil. Ik hoef ze eigenlijk niet te passen.

Voor de vorm trek ik één pump aan. Wiebelend loop ik over het marmer op de 16 cm hoge hak en mijn brede lompe motorlaars. De schoen ziet er prachtig uit maar ik doe alsof ik heel kritisch nadenk.

‘Wilt u de andere schoen ook even passen?’

Het motorpak is warm. Ik zweet van de spanning en mijn wangen zijn knalrood. Ik wil zo snel mogelijk weg.

‘Nee, ik neem ze’, zeg ik stralend. En trek met onbewogen gezicht én trillende hand mijn creditcard tevoorschijn.

De mevrouw neemt alle tijd voor het inpakritueel. Mijn Jimmy‘s verdwijnen in zijdezacht vloeipapier bedrukt met goudkleurige J.C initialen. Ze gaan in een zachtroze katoenen zakje met satijnlint en tenslotte worden ze voorzichtig in een kartonnen matglanzende box gelegd.

Tenslotte verdwijnt het hele pakket in een opzichtige parelmoer Jimmy Choo shoppingbag met een grote strik door de hengsels.

Dolgelukkig stap ik met de buit de winkel uit.

Het enorme pak past niet in mijn motorkoffer. Ongeduldig maak ik alle linten en strikken weer los. De verpakkingen scheur ik in stukken. Ik kijk om heen maar bespeur geen vuilnisbak. Ik stop de stukken karton in mijn rugzak.

De schoenen leg ik los en respectloos in de buddieseat. Ik streel er eventjes over. Om het goed te maken.

De aanblik sust mijn geweten. Zo zien ze er ineens een stuk minder duur uit.
JimmyCoo

En wil je weten hoe ik zonder problemen op deze hakken kan lopen? Klik dan hier voor de allerbeste tips of op onderstaande afbeelding

HH-Banner-m-KNOP

Over de schrijver
dropdown

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo