arrow left Terug naar overzicht

Festivalschoenen

De perfecte festival schoenen

Het festivalseizoen is in volle gang! Ga jij ook naar Welcome to the Future, TomorrowLand, Craft, Extrema, Zwarte Cross of Solar weekend? Of je nou houdt van techno, hip hop of stampende house, één ding hebben alle festivals gemeen: je bereidt je goed voor op een paar uur of een paar dagen in de open lucht. Nederland zit wat dat betreft vol verrassingen want je weet nooit van tevoren wat voor weer het wordt.

Wat je kleding betreft kies je dus het liefst verschillende laagjes die je over elkaar heen kunt trekken. Gelukkig kun je bij alle festivalterreinen kluisjes huren, dus je hoeft niet het hele festival met een rugzak rond te hopsen vol met kleding en… schoenen.

Wat zijn goede festivalschoenen?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: met oververmoeide voeten naar de auto terug strompelen na een festival. Of op blote voeten de trein in omdat je enorme blaren hebt op je hielen. Of met gekneusde tenen naar de EHBO-post omdat iemand iets te enthousiast danste en op je voet landde. Volgende keer toch maar geen teenslippers dragen? Waar moet je op letten als je schoenen kiest voor een festival? Wat zijn de absolute do’s and dont’s?

Comfort boven looks

O jee, ik weet als geen ander hoe lastig dit is. Als liefhebber van high heels, liefst van Gucci of Jimmy Choo, zou ik zelfs op het festivalterrein willen rond paraderen op een parel uit mijn hoge hakken collectie. Schoenen zijn voor mij het belangrijkste onderdeel van mijn outfit. Maar helaas geldt voor festivals de beroemde uitzondering op de regel: comfort gaat voor! En wat voor de een aangenaam zit, is voor de ander een ramp. Dus ga alleen af op je eigen gevoel en ervaring. Trek niet dezelfde ballerina’s aan als je vriendin, alleen omdat jullie als een setje gaan. Sterker nog, hoe graag je er ook leuk uit wilt zien, voor één keer mogen je schoenen een mis match vormen met de rest van je outfit. (Maar liever niet natuurlijk!)

Plat, plat en plat

Gympies, laarzen, sneakers, sandalen, regenlaarzen… als ze maar plat zijn of hooguit een piepklein hakje hebben. Hiermee hebben we de belangrijkste regel wel gehad. Of je kiest voor open of gesloten schoenen, dat hangt natuurlijk vooral van het weer af. Waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat flip flops uit den boze zijn. Het risico dat iemand op je tenen gaat staan is te groot en bovendien bieden ze echt te weinig steun om uren te lopen, staan, dansen en springen. Leg ze in je kluisje: heerlijk om je voeten de ruimte te geven op de terugweg. Dat dan weer wel.

De perfecte festivalschoen

De perfecte schoenen voor een festival moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • Van stevig materiaal zijn
  • Voldoende steun bieden
  • Van leer of ademend materiaal
  • Niet nieuw en al ingelopen zijn
  • Dikke of stevige zool hebben

Draag je sokken in je schoenen? Neem dan katoenen, naadloze sokken. Dit voorkomt zweten, schuren en blaren. Zelf ging ik laatst naar een festival en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om platte gympen te dragen onder mijn boho-jurkje. Dan is het handig als je je creativiteit gebruikt. Dat heb ik dan ook maar gedaan. Een hoge laars + leren slipper = festivalbootie In mijn kast liggen helaas ook een paar miskopen. Eén daarvan was een paar platte, hoge laarzen. Na een half uur lopen, knelden ze mijn tenen volledig af en dat was ook de reden dat het – inmiddels zwaar verouderde model – nog steeds vrijwel ongedragen in de kast stond. Omdat ik ze anders toch nooit droeg, besloot ik voor Extrema het mes erin te zetten. Precies op de plaats waar mijn tenen pijn deden, maakte ik een snee. Even passen… wat een verademing! Toen zetten ik de schaar erin en maakte van de hoge laars een leuke enkellaars. Ik maakte het geheel af door de kralen van een paar oude leren slippertjes te knippen en erom heen te draperen. Het resultaat? Een paar unieke nieuwe, oude, andere, gepimpte laarsjes die mijn outfit helemaal compleet maakten.

Maar mijn échte geheim? Juist: de zooltjes van Footlogics. Die gaan in élke festivalschoen lopen heerlijk ( ook in je sandalen trouwens ) en ik haal er zelfs de afterparty’s mee 😉

Wil je ook zooltjes in je festivalschoenen? je vindt ze hier allemaal op een rijtje!

 

Speciale bronvermelding:  😉

Lotty Rothuizen maakte de afbeeldingen en het filmpje. Dank je wel!

 

 

 

Over de schrijver
dropdown

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo