Pokémon-Go-Hielspoor

Pokémon, Footlogics en hielspoor. Wat heeft dát met elkaar te maken?

Pokémon Go speel je in het begin gewoon vanuit je luie stoel. Beetje om je heen kijken, Pokémons zoeken, richten met je Iphone en Pokémons vangen en trainen maar! Super eenvoudig en je raast zo door de eerste levels heen.

Maar Pokémon Go stuurt je al snel op pad. 2, 5, 10 en zelfs 17 kilometer mag je lopen om Pokémons te zoeken en eieren uit te broeden.

OK, je kunt het spelletje misschien kraken zodat je lekker thuis kan blijven en zonder moeite eieren laat uitkomen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit spelletje spoort je juist aan om te bewegen en lopen! Een mooi vertrekpunt van de makers 🙂

Pokémon en hielspoor

Maar wat als je heel graag Pokémons wilt vangen maar last van voetpijn, peesplaatontsteking (fasciitis plantaris) of nóg vervelender, hielspoor hebt. Hielspoor kan ontzettend pijnlijk zijn en dan is het lastig lopen, spelen en eieren uitbroeden.

Wat is hielspoor

Als je voeten constant belast worden door teveel lopen, sporten, springen, zwaar tillen of een slechte houding komt de pees onder je voet voortdurend onder druk te staan. De aanhechting van het weefsel aan het hielbot staat onder grote spanning en raakt beschadigt. Om het hielbot te beschermen ontstaat (‘aansporen’) verkalking op de plaats waar de voetzoolpees (peesplaat) vastzit aan het hielbeen. Deze verkalking steekt een beetje uit en dat noemen we het hielspoor.

Oorzaak hielspoor

De belangrijkste oorzaak van hielspoor is overpronatie. Overpronatie is het naar binnen kantelen van je enkels bij het afwikkelen van je voeten als je loopt of rent.

Footlogics, hielspoor en Pokémon: Gotta catch ‘em all!

Heb je hielspoor en wil je tóch lekker lopen en rondreizen met Pokémon tot level 100? Er is een oplossing! Onze footlogics hielspoorzooltjes ondersteunen de voetboog en nemen de druk weg van je hiel en voorvoet. Zo wordt een ’10-kilometer-ei’ misschien wel een ‘eitje’:) !

We wensen je veel Go en loopplezier 🙂

 

Bij hielspoor raden wij onze Footlogics Comfort, Comfort Plus aan

 

En heb je nog zin in een filmpje? Klik hier..