Pijltje naar links Terug naar overzicht

Footlogics steunzolen en inlegzolen reinigen en onderhouden

Footlogics schoonmaken en onderhouden

Footlogics inlegzolen gaan langer mee en blijven lekker fris als je ze regelmatig schoonmaakt.

Reinigen

Dompel een schoon doekje in handwarm water, goed uitwringen. Voeg aan het water een scheutje azijn of soda toe. Azijn en soda nemen alle luchtjes weg en soda is ook nog eens vriendelijk voor het milieu ;). Gebruik zo weinig mogelijk zeep in het water. Zeep zorgt ervoor dat zweet vervelend kan gaan ruiken. Je kunt Footlogics Steunzolen niet wassen in de machine en ze mogen niet weken. Het zooltje kan kromtrekken, de toplaag kan krimpen en loslaten van het rubber.

Na het reinigen hoef je de inlegzolen niet in te smeren.

Drogen

Laat Footlogics inlegzolen drogen aan de lucht. Footlogics steunzolen mogen niet in de droger, op de verwarming, in de zon of met de fohn gedroogd worden ;). Dan kunnen je zooltjes uitdrogen en omkrullen. In de winter of als je haast hebt, kun je de zooltjes drogen door ze (minimaal een meter) bij de verwarming vandaan te leggen.

Footlogics inlegzolen onderhouden

Haal, als dat mogelijk is, Footlogics zoveel mogelijk elke avond uit je schoenen en laat ze lekker luchten.
Ruiken ze een beetje? Strooi dan een heel klein beetje sodakorrels op de zooltjes of spuit een beetje schoendeodorant in je schoenen.

Hoe zit het met de leren Footlogics Comfort Plus?

Haal Footlogics Comfort Plus ‘ s avonds uit je schoenen en laat ze lekker luchten. Je kunt ze op dezelfde manier reinigen zoals we hierboven uitleggen.
Het is goed om je leren zolen 3 a 4 keer per jaar met transparant schoensmeer, zadelwas of ledervet in te vetten. Dan blijft het leer lekker soepel. Doe dit ook als je zolen erg nat zijn geworden. Eerst goed laten drogen, daarna meteen invetten.

De toplaag van Comfort Plus kan bij het gebruik een beetje verkleuren. Dat kan geen kwaad en is niet nadelig voor de werking van het steunzooltje.

Als je zooltjes of schoenen ruiken

We hebben een paar handige tips voor je 🙂

  • Zuiveringszout. Doe wat zuiveringszout (baking soda) in een organza-zakje en laat het een paar dagen zitten. Zuiveringszout neutraliseert geurtjes. Hetzelfde geldt voor soda.
  • Vanillesuiker. je gebruikt het niet alleen door de slagroom, de zoete zachte vanillegeur verdrijft de reuk uit je schoenen. De zakjes niet in je schoenen leegstrooien, gewoon de dichte zakjes in je schoenen leggen. 1 tot 3 dagen is genoeg.
  • Koffiebonen. Weet je waarom er koffiebonen in elke parfumerie liggen? Koffie neutraliseert. Als je een aantal parfums hebt geroken kan je neus even niets meer ruiken. Je reukorgaan is verzadigd.
    Koffie zorgt ervoor dat je reukorgaan herstart wordt zodat je weer nieuwe geuren kunt waarnemen. Even dus de geur van koffiebonen opsnuiven voor je voor je weer aan de nieuwste parfummetjes ruikt.
    Voor dezelfde neutraliserende werking leg je bijvoorbeeld een koffiepad in je schoenen of een klein handje koffiebonen.
  • Vrieskou. Of dit echt werkt, we weten het niet, sommige mensen zweren erbij. Leg de schoenen die je vindt stinken een nachtje in de vriezer. De vrieskou doodt de bacterien die ervoor zorgen dat zweet gaat ruiken.
  • Sokken. Draag sokken van een katoen/ wolmenging. Katoenen sokken verkoelen en ventileren goed, dat klopt, maar katoen blijft vochtig en daarmee je voeten. En dat is een omgeving waar bacterien gek op zijn. Wol neemt het vocht goed op en zorgt ervoor dat je voeten droog blijven. En je verwacht het niet maar wol is ook in de zomer niet te warm. Ben je allergisch voor wol, kies dan voor een katoen / kunstdraadmenging als viscose.

Welke tip echt goed werkt of het allerbeste is, dat weten we niet maar je hebt vast iets in je keukenkastje wat je gelijk kan proberen ☺ .

We zijn benieuwd welke tip voor jou het beste werkt. Laat het ons weten! Heb je zelf een supertip? Deel hem hier of op onze Facebookpagina!

Naar alle Footlogics inlegzolen

Over de schrijver
Dropdown icoon

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]