Pijltje naar links Terug naar overzicht

Inlegzolen voor werkschoenen

Werkschoenen zijn er in vele soorten en maten en uiteraard zijn er evenveel verschillen in prijs. Werkschoenen kies je meestal op basis van de werkzaamheden die je erop moet verrichten. Of het nu gaat om horecaschoenen, werklaarzen, veiligheidsschoenen of lasschoenen, ze hebben allemaal hun eigen kenmerken die vaak nodig zijn voor de veiligheid van de uitoefening van het vak.

Helaas wordt daarbij het binnenwerk vaak vergeten. Werkschoenen zijn over het algemeen wat stugger dan normale schoenen. Dat is precies de reden waarom je vaak maar door blijft lopen, ook als het pijn doet…

Hard werken, lekker lopen op werkschoenen: het kan

Je doet jezelf enorm tekort als je op schoenen gaat werken die pijn veroorzaken. Het kan ook anders! Door pijnklachten serieus te nemen – ook elders in je lichaam – kun je achterhalen waar het probleem zit.
Veel werkschoenen zijn wel stevig maar bieden niet de juiste ondersteuning onder de voetboog. De enkels moeten niet alleen ondersteund worden door de stevigheid van de schoen maar vooral onder de voet.

Waar moet je op letten bij inlegzolen voor werkschoenen?

Allereerst is het belangrijk dat je werkschoenen koopt waarvan de originele inlegzool kan worden verwijderd zodat je deze kunt vervangen door inlegzolen.

Wat zijn je klachten? Heb je hielpijn, pijn aan de bal van je voet? Last van doorgezakte voeten of scheenbeenpijn? Of misschien zit de pijn niet in je voeten maar hoger in je lichaam, bijvoorbeeld bij je knieën, je onderrug of nek.

Voor al deze klachten (en meer) is een inlegzool die geschikt is om in werkschoenen te dragen.

Met plezier aan het werk, wij helpen je graag

Je werk neemt een groot deel van je tijd in beslag. Daarom is het zo belangrijk om je happy te voelen in wat je doet. Je gezondheid hoort daar ook bij. Zorg dus goed voor jezelf! Als je veel moet staan, zijn je voeten je gereedschap. Kijk gerust eens rond in ons assortiment. Kom je er niet uit, heb je vragen? Wij staan voor je klaar om de juiste keuze te maken. En zitten de inlegzolen niet zoals je had verwacht? Dan doen wij niet moeilijk en kun je de zooltjes binnen 30 dagen retourneren. Dát werkt pas lekker 😉

Bekijk het assortiment inlegzolen van Footlogics

Vond je dit artikel duidelijk? Lotty Rothuizen heeft het voor ons geschreven.

Over de schrijver
Dropdown icoon

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]