arrow left Terug naar overzicht

Een steunzool bij hielspoor – hier moeten ze aan voldoen

Pijnvrij lopen, goed uitgerust zó uit je bed springen en zomaar een paar schoenen uitkiezen omdat je ze leuk vindt en niet omdat dit de enige zijn waar je nog op kunt lopen…
Voor de meeste mensen heel gewoon maar als je hielspoor hebt, is dit een droom!

Hielspoor doet gemeen pijn en het belemmert je in veel dingen die je graag wilt doen. Gelukkig kun je veel invloed uitoefenen op de pijn en de verdere ontwikkeling van hielspoor tegen te gaan door steunzolen voor hielspoor te dragen.

Waar je op let bij het kopen van steunzolen bij hielspoor

Bij de schoenmaker, in schoenenwinkels en op internet is een enorme keuze aan steunzolen voor hielspoor. Waar moet je nou op letten?
Op de eerste plaats is het belangrijk dat het zooltje van goede kwaliteit is en dat geldt overigens voor elk type steunzool. Plastic, zichtbaar geplakte bovenlagen, te hard en te zacht, zijn signalen van slechte kwaliteit.

Een zooltje moet gemaakt zijn van ademend materiaal. Dat mag leer zijn maar dat hoeft niet. Steunzolen voor hielspoor moeten een behoorlijk ‘dwingende’ vorm hebben, dat wil zeggen dat de hielkuip duidelijk is vormgegeven en ook de voetboog moet redelijk hoog zitten. Zo worden je voeten, enkels, hielen en knieën in de juiste stand gedwongen.

Een paar voor al je schoenen

Bij alle ongemakken is er een meevallertje: goede steunzolen bij hielspoor passen in al je schoenen: werkschoenen, sportschoenen en sandalen, behalve hoge hakken. Je hoeft alleen het originele inlegzooltje uit al je schoenen te halen en je nieuwe steunzolen afwisselend in de verschillende schoenen te doen.

Steunzolen voor hielspoor van goede kwaliteit hebben weinig onderhoud nodig. Laat ze af en toe buiten de schoen ‘luchten’ en maak ze schoon met een lauwwarm sopje waar en scheutje azijn aan is toegevoegd. De steunzolen behouden 2 jaar lang hun vorm, daarna is het aan te raden een nieuw paar aan te schaffen.

Bekijk hier onze speciale steunzolen voor hielspoor

Over de schrijver
dropdown

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo