De toplaag van onze zooltjes

De een wil alleen maar op leren zooltjes lopen, de ander vindt een vochtafdrijvende ‘sports’ toplaag van nylon veel fijner en weer iemand anders loopt het liefst op geruwde suede of zachte velours. De toplaag heeft op het effect van onze zooltjes geen invloed. Het is maar net wat jij comfortabel vindt en bij Footlogics kan het allemaal!

Loop je het liefste op leer? De toplaag van onze Footlogics Comfort PLUS is gemaakt van de zachte onderlaag van leer. Dat noemen we ‘suede’. Suede voelt wat zachter aan je voeten en bovendien is het ook nog eens warmterugulerend. Dat betekent behagelijk warme voeten in de winter en koele voeten in de zomer.

Heb je diabetes? Dan is een toplaag van plastazote bijna een vereiste. Plastazote vormt zich helemaal naar je voeten als je loopt en veert weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm als je je schoenen uittrekt. Een memoryfoam dus. Je voeten zakken een beetje weg in plastazote en tegelijk worden je voeten ondersteund in het voetgewelf door de voetboogondersteuning.

Footlogics Sports vraagt natuurlijk om een specifieke toplaag die speciaal geschikt is om veel wrijving en druk te verwerken. Dat betekent een toplaag die slijtvast is, niet te stroef, niet te glad, super vocht afdrijvend en comfortabel aanvoelt. Footlogics Sports is daarom bedekt met een toplaag van nylon. Nylon is gemaakt van heel dunne maar stevige vezels die het vocht razendsnel afvoeren zodat je voeten niet afkoelen en dus warm blijven 🙂 . We gebruiken de beste kwaliteit nylon die er is; de kwaliteit die de beste sportmerken ook in hun sportkleding verwerken.

De toplaag van onze meest verkochte inlegzolen Comfort en Casuals is net als de Sports van vochtafdrijvend nylon. In de stof zit een heel licht structuurtje. Dat kan ‘dove’ tintelende voeten en tenen helpen voorkomen.