arrow left Terug naar overzicht

De hakken van Mo

Deze maand laat ik je de mooiste, meest bijzondere en grootste miskopen uit mijn hoge hakkenverzameling zien.

Ik begin maar meteen met eén van mijn sierlijkste favorieten: Vintage-Highheel-Flora-On-Canvas’ van Gucci. Het plateau is vrij smal maar in verhouding tot de hak hoog genoeg om er lekker mee weg lopen. Een heel érg populair design; ik ben op internet al heel veel neppers tegen gekomen.

 

 

Dit zijn glitter-glamours van Jimmy Choo.

 

Parmantig rode-loper-rood. Ik vind ze prachtig! Grappig, want ik ben niet eens zo dol op rood :-)…

 

Lange adem en geduld. Deze ‘Betty-HighHeel-Multi-Colored-Redberry-Phyton-Peep-Toes’ zaten al anderhalf jaar in de collectie van Gucci voor ze ein-de-lijk in de sale gingen. Nou ja, Gucci en ‘sale’… (Jaja, om de naam in één keer vloeiend uit te spreken moet je even diep ademhalen).

Gewoon lekkere ‘Over-the-top-Hologrammic-Booties van www.diewilikhebben.nl. Je ziet me al van héél ver aankomen en in het donker geef ik licht. Ik vind ze het mooist onder flare jeans. Bij elke stap gedoseerd laten opvallen. ‘Zag ik nou een lichtgevende schoen of niet?’…

 

Uit mijn WK en EK collectie. Bijgeloof: Eigenlijk wil ik voor elke wedstrijd een ander paar hakken aan:-) .

Je gelooft het niet; ze lopen nog lekker ook. Natuurlijk zitten er wel HighHeelComfort inlegzooltjes in.

Een geweldige kleur en afwerking maar ik kan ook helemaal vallen voor de talloze Gucci symbooltjes rondom deze wedges. Hoezo decadent?

Al 8 jaar oud en al een aantal maal gerepareerd maar ze lopen van al m’n hoge hakken het lekkerste. No-nonsense stoere hakken van Boss. Het plateau is extra hoog, de banden over de wreef breed en de hakken niet te smal. Dit paar heeft me over de finish van een stilettorun gedragen.

 

Van de oranje/ roze uitvoering is er ook een zilver-roze variant. Ik kon niet kiezen en heb ik die toen ook maar gekocht… Schaamteloos.

 

Mary Jane’s van MiuMiu. Een prachtkleur, stoer, vrouwelijk en elegant tegelijk. Hier viel ik voor als een blok: ‘dat móet en dat zál in mijn kast staan’. Zie je die glitters rond het plateau? Gaaf he? (Gevonden kerst 2012).

 

Dit zijn de parelmoerkleurige trouwschoenen van mijn mams. Ik kreeg ze kado van haar met de originele doos en schoenspanners er nog bij! Deze hakjes overleven met hun ruim 50 jaar oud alle modegrillen; ik draag ze nog gewoon onder een spijkerbroek.

 

Schatjes, maar hier loop ik dus nooit op. Al 4 jaar lang, elke winter probeer ik het weer. Ik slip er uit, de hak is me te grof, en sja…te laag. Een beetje ‘sofisch’ schoentje van vilt (zelfs om de hak) en vilten bloem op de neus. Toch kan ik het niet over mijn hart krijgen ze weg te doen.

 

‘Kijk nou, die onderkant’! Ook die is versierd.

Deze laarzen koester ik.

Gucci’s. Hoe kan het ook anders.

Met ruim 16 cm de hoogste hakken die ik heb. Dat was zelfs voor míj een uitdaging. Waarom overstag voor deze jongens? De goudkleurige paardenhoofden die samen de gesp vormen en de prachtige stoere hoge hak. Nu verdwijnen die gespen 8 van de 10 keer onder een spijkerbroek, maar ja, t’is’t idee he? 🙂

Ook een parel uit mijn laarzencollectie. Hoge Boss laarzen van kalfsleer en mat suede. De wol is van lama. Sla de bovenkant om en ik tover ze om tot wollige booties. Twee paar laarzen voor de prijs van één. Althans, dat maak ik mezelf dan graag wijs…

Wordt vervolgd want dit is maar een deel van mijn hoge hakkencollectie 😉

En eerlijk is eerlijk; ik zou op al die hoge hakken niet zo lekker kunnen lopen als er geen HighheelComfort zooltjes in zouden zitten.

Over de schrijver
dropdown

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo