Pijltje naar links Terug naar overzicht

Inlegzolen voor voetbalschoenen voorkomt pijn in je voeten

Klagen je kinderen na een training of voetbalwedstrijd over pijnlijke voeten? Neem de klachten serieus! Kindervoeten zijn volop in de groei en de ontwikkeling van hun voeten is bepalend voor het looppatroon van later.

Het voetbed in veel voetbalschoenen is niet optimaal en de meeste ouders geven liever geen grote bedragen uit aan de voetbalschoenen van hun kroost. Niet omdat ze het niet belangrijk vinden maar omdat voetbalschoenen naar verhouding weinig worden gedragen en de kinderen er snel weer zijn uitgegroeid. Om diezelfde reden worden voetbalschoenen vaak doorgeschoven naar een jonger broertje of zusje.

Stabiliteit en schokdemping

Niet alleen kindervoeten zijn kwetsbaar tijdens het voetballen. Ook volwassenen lopen makkelijk blessures op in the heat of the game. De belangrijkste oorzaak? Voetbalschoenen die niet voldoende stabiliteit bieden waardoor voeten gaan schuiven of de enkels het zwaar te verduren krijgen. Daarnaast is onvoldoende schokdemping vaak de oorzaak van kniepijn en onderrugklachten. Zeker nu er steeds meer op de harde ondergrond van kunstgras wordt gevoetbald.

Inlegzool voor voetbalschoenen ondersteunt en corrigeert

Een heerlijke simpele oplossing voor veel pijnklachten bij het voetballen, zijn inlegzolen. Inlegzolen die corrigeren bij overpronatie (doorgezakt voetgewelf) zodat de druk onder de voet wordt verdeeld en de druk op de enkels wordt verlicht.

Het grote voordeel van inlegzolen voor voetbalschoenen is dat je het originele zooltje makkelijk kunt vervangen door de steunzool. Voor kinderen zijn er special ¾ zooltjes. Deze gaan maar liefst drie schoenmaten mee omdat ze niet over de hele lengte van de schoen passen. De hiel en voetboog worden optimaal ondersteund, terwijl de tenen vrij spel hebben.

Je kunt op eenvoudige manier testen of de ¾ zooltjes nog goed passen. Leg de zooltjes plat op de grond en laat je kind op de zooltjes staan. Valt de ondersteuning precies in de holte van de voet, dan is het de juiste maat.

Voor volwassenen is ons aanbod groot en de keuze afhankelijk van de klachten of blessure die je hebt.

Kom je er zelf niet uit? Onze professionele helpdesk adviseert je graag zodat je de juiste keuze maakt!

Ga naar alle steunzolen van Footlogics

Voetklachten? Super vervelend. Lotty Rothuizen schreef deze duidelijke uitleg zodat jij nu zooltjes kunt kiezen die passen bij je klacht.

Over de schrijver
Dropdown icoon

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]