Oefeningen hielspoor

Hielspoor symptomen

Hielspoor is een aangroei door kalkafzetting bij het hielbot. De kalkafzetting zorgt voor ontstoken weefsel en botverlies op het peesblad. Door overbelasting worden de banden van de voet voortdurend uitgerekt en de aanhechting staat onder spanning waardoor het botvlies gaat ontsteken. Een aanhoudende en felle pijn kenmerken hielspoor. Hielspoor oefeningen helpen tegen de pijn.

Hielspoor oefeningen om thuis te doen

Een fysiotherapeut kan je begeleiden bij de oefeningen tegen hielspoor. Deze hielspoor oefeningen zijn erg makkelijk en je kunt ze gewoon thuis of op je werk doen.

Oefeningen hielspoor kun je meteen beginnen

Plaats je handen tegen de muur en plaats één been naar achter. Beide knieën zijn nu gebogen. Druk dan de knie van het achterste been naar binnen. Als het goed is voel je nu dat je de peesplaat (de pees die onder de voet doorloopt) oprekt. Hou dit 30 tellen vast en neem  15 tellen rust. Herhaal deze oefeningen drie keer.

Oefeningen hielspoor: massage met een bal

Neem een kleine bal, bijvoorbeeld een golfballetje en rol het balletje onder je voet terwijl je op een stoel zit. Je voelt meteen dat de voet aangenaam gemasseerd wordt waardoor de voetspieren ontspannen, wat het herstel bevorderd.

Oefeningen hielspoor aanvullen met inlegzooltjes

Herstel van hielspoor kan weken duren. Het is belangrijk om tegelijk met de oefeningen, te beginnen met het dragen van inlegzooltjes die de voeten onder de boog goede ondersteuning geven. Special hiervoor zijn de Footlogics Comfort inlegzolen ontworpen. Deze zooltjes passen in alle gewone schoenen en verbeteren de stand van je voet zodat hielspoor geen kans meer heeft.

Naar alle hielspooroefeningen

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]