arrow left Terug naar overzicht

Sportsteunzolen: lekker sporten zonder pijn

Ben jij ook zo gek op sport en beweging? Misschien ben je een fanatieke hardloper, relaxte golfer of enthousiaste voetballer?

Dan weet je hoe belangrijk het is dat je sportschoenen perfect zitten. Probeer maar eens te scoren met pijn onder je voet of kramp in je kuiten. Daarom geef je waarschijnlijk graag wat extra geld uit om goed zittende sportschoenen te kopen. De teleurstelling is dan ook extra groot als je dan tóch last krijgt van pijn in je voeten.

Dure sportschoenen en tóch pijn in je voeten

Je kent het misschien wel. Peperdure sportschoenen gekocht maar nog steeds pijn in je voeten. Hoe kan dat? Er zijn veel goede sportschoenen maar waar de fabrikanten minder aandacht aan schenken is het voetbed. Kijk maar eens in je sportschoenen. Het voetbed is meestal niet veel meer dan een flexibel zooltje wat misschien wel lekker zacht voelt maar helemaal geen ondersteuning biedt in je voetboog. En dat heb je echt nodig bij sporten. Of je nu last hebt van voetklachten of niet.

Wat nu? Je mooie nieuwe sportschoenen in de prullenbak gooien of aan de wilgen hangen? Wacht daar maar even mee!

Veel mensen die tijdens het sporten last hebben van pijn onder de voet, spanning in de knieën of onderrug, hebben daar in het dagelijks leven ook in meer of minder mate last van. Steunzolen zijn dan een mooie oplossing voor het probleem. Helaas is het niet slim om de gewone steunzolen te gebruiken om te sporten. Springen en sprinten vormen namelijk een veel grotere belasting voor het gehele lichaam.

Sportsteunzolen voor extra ondersteuning en demping

Maar hier is een oplossing voor: speciale sportsteunzolen. Deze steunzolen zijn van schokabsorberend materiaal gemaakt en ze geven ook de nodige stevigheid en support. Bovendien is de ondersteuning bij de voetboog iets minder hoog zodat er minder druk ontstaat in de holte van de voet als je extra actief bezig bent.

Sportsteunzolen zijn super makkelijk in gebruik. Je haalt de originele zooltjes uit de sportschoen en vervangt ze door de sportsteunzolen. Als ze niet precies passen, is het eenvoudig om ze op maat bij te knippen. En heel belangrijk, je kunt onze sportzooltjes óók in anti-pronatieschoenen leggen.

Sportsteunzolen geschikt voor diverse sporten

De sportsteunzolen geven ondersteuning bij diverse klachten zoals plat-,hol- en doorgezakte voeten, lage rugklachten, pijn aan de buitenkant van de voet, hielpijn en scheenbeenpijn.

Ze zijn geschikt voor veel verschillende sporten: voetbal, basketbal, hardlopen, tennis en golf. Staat jouw sport hier niet bij? Neem even contact op met onze deskundige helpdesk. Zij geven je graag advies zodat jij weer snel kunt sporten zonder pijn!

Bekijk of bestel hier de sportsteunzolen

Over de schrijver
dropdown

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

Lekker lopen tips

Festivalschoenen

De perfecte festival schoenen Het festivalseizoen is in volle gang! Ga jij ook naar Welcome to the Future, TomorrowLand, …

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo