Pijltje naar links Terug naar overzicht

Wandelen – De natuurlijke weg naar geluk

De natuurlijke weg naar geluk

Iedereen voelt zich wel eens wat minder lekker. Je hebt last van de lange donkere dagen of je zit minder lekker in je vel. In de huidige maatschappij lijkt het wel of die negatieve gevoelens er niet mogen zijn en er zijn talloze manieren om deze onprettige gevoelens te vermijden of te verdoven.

Eerlijk is eerlijk: ook ik dook liever met een dekentje op de bank en een fles wijn binnen handbereik, net zo lang tot die donkere wolk weer was overgedreven.

Totdat…. [tromgeroffel]

… onze vaste tekstschrijfster én BFF Lotty mij meesleepte in haar aanstekelijke enthousiasme voor wandelen. Ik weet het, het klinkt helemaal niet spannend of sexy maar het is me toch lekker!

Iedere ochtend een uurtje

Sinds ik de smaak te pakken heb probeer ik elke ochtend voor het werk (ja, daar sta ik dus eerder voor op!), een uurtje te wandelen in de natuur. De Gaasperplas ligt op de route en het is er prachtig mooi.

Ik merkte al snel dat het iets met me deed. Ik werd vrolijker, meer in balans, was creatiever, fitter en ik sliep beter.

Er was een duidelijke relatie met het wandelen en bovendien wilde ik na een paar maanden echt geen ochtend meer overslaan.

Waarom wandelen zo goed is voor lichaam en geest

Ik ging op onderzoek uit en ontdekte waarom wandelen een verslavend effect heeft, in positieve zin!

Allereerst voel je in de natuur al snel dat alles goed is. De natuur gaat zijn eigen gang, heeft zijn eigen ritme en gaat daarin elke dag weer door. De natuur oordeelt niet en dat is heerlijk als je gestrest bent of wanneer je vaak kritisch bent naar jezelf.

De frisse buitenlucht lijkt haast letterlijk door je hoofd te waaien en neemt overbodige informatie met zich mee. In de natuur is het bijna onmogelijk om niet mindful te zijn. De geuren, kleuren en geluiden bestaan alleen in het nu en je beseft weer dat ook wij onderdeel zijn van de natuur en niet afstammen van de Apple-boom J.

Vind je de herfst en winter somber? Dan vraag ik je om eens een wandeling te maken terwijl de zon opkomt. Je verwondert je over de schoonheid en draagt dit dankbare gevoel de hele dag met je mee. En het mooie is dat het voor iedereen toegankelijk is en het kost je niets. Mensen vragen me weleens of het niet saai is, iedere dag hetzelfde rondje. Maar de natuur verandert continu waardoor elke dag anders is.

Even stilstaan bij de vooruitgang

Tenslotte is wandelen natuurlijk óók een fijne manier om tot een creatieve oplossing te komen van een probleem.

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, stond ik letterlijk even stil bij de vooruitgang die wij boeken. Ook bij Footlogics is de afgelopen maanden veel veranderd en ook bij ons is dat een voortdurend proces.

Van goed naar beter

We zijn altijd bezig om onze zooltjes nóg wat beter te maken en dat kan alleen dankzij alle reacties en feedback van Footlogics-gebruikers. Dit is afgelopen maanden verbeterd:

  • Footlogics Sensi heeft een nieuwe milde ondersteuning gekregen;
  • Footlogics Comfort Plus is de nieuwe duurzame uitvoering van deze klassieker;
  • Footlogics Sport is geperfectioneerd;
  • Footlogics KIDS zijn de nieuwe zolen voor voetjes in de groei

Bij de verfijning van nieuwe uitvoeringen gaan we uit van de perfecte combinatie van draagcomfort, demping, veerkracht en ondersteuning.

Ook in het nieuwe jaar staan er verbeteringen gepland voor de Footlogics Comfort en Footlogics Casual.

Wandelen wordt nu dus nóg leuker want er is altijd een zooltje dat bij jouw wensen past!

Geniet van elke stap!

Groetjes,
Mo

PS benieuwd hoe de zooltjes tot stand komen? Hier lees je alles over het ontstaan, de materialen en de mensen die aan meewerken aan de zooltjes die jij draagt.

Over de schrijver
Dropdown icoon

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]