arrow left Terug naar overzicht

Wondere winter wandelingen

Als we na de zomer definitief afscheid hebben genomen van de zomerse dagen, raken de meeste mensen eventjes in een dip. De zomerjurkjes gaan weer achter in de kast en de sandaaltjes maken plaats voor kaplaarzen.

Inmiddels liggen de meeste bladeren op de grond en dat zorgt voor een kleurrijk tapijt. Langzaam maken we ons klaar voor de winter. Van miezerige motregen naar droge kou. De herfst is letterlijk een overgangsperiode tussen zomer en winter. Een periode om je klaar te maken voor nieuwe avonturen, nieuwe herinneringen.

Hoe kan je dat nou beter doen dan de kou omarmen en eropuit te trekken?

Geniet van de kou

Ben jij zo iemand die eerst Buienradar checkt voordat je een voet buiten zet? Dan lig je vast onder een dekentje op de bank zodra de thermometer onder nul aangeeft. Maar stel je nu eens voor, dat het buiten net zo behaaglijk voelt als binnen? Dat kán – mits je de juiste uitrusting draagt. Kom uit je comfortzone!

Warm blijven in de kou

Ben je zo ver? Dan is het goed om te weten dat jouw lichaam straks hard aan het werk gaat om jou te laten ‘overleven’. Je vitale organen (hart, longen) vragen de meeste aandacht en daar gaat de meeste lichaamswarmte naartoe. Dat betekent ook dat andere lichaamsdelen wat hulp nodig hebben.

  • Wist je dat je maar liefst 20% lichaamswarmte via je hoofd verliest? De oplossing is simpel. Zet een muts op.
  • Draag warme sokken. Als je koude voeten hebt, word je nooit warm.
  • Kies stevige schoenen of laarzen met een dikkere zool.
  • Draag liever wanten dan handschoenen. Zo houden je vingers elkaar warm.
  • Blijf in beweging, zo gaat je interne thermostaat vanzelf omhoog.
  • Draag laagjes kleding, dit houdt de warmte beter vast.

Wel of geen wandelschoenen?

Mensen die regelmatig wandelen, schaffen vroeg of laat wandelschoenen aan. Toen ik mijn eerste paar had gekocht, had ik spijt dat ik het niet veel eerder had gedaan. Hardlopen doe je toch ook niet op je gewone schoenen?

Lekker wandelen met Footlogics inlegzolen

Maar, als je (nog) niet veel wandelt, ga ik je hier zeker geen wandelschoenen aanpraten. Dat hoeft ook niet. Wat wel belangrijk is, dat je veterschoenen draagt, die goed aansluiten en steun geven aan de gehele voet. Aan de buitenkant van de schoen kun je zelf niet veel aanpassen of verbeteren, maar de binnenkant heb je in een handomdraai aangepast op jouw behoefte.

Maak je schoen op maat

Heb je weleens een paar zandkorrels in je schoen gehad? Dan weet je dat dit je voet enorm kan irriteren. Terwijl je door blijft lopen, ben je in je hoofd aan het discussiëren of je nou wel of niet even je schoen uit moet trekken. En dan gaat het nog maar om een paar zandkorrels!

Stel je voor dat de schoenen knellen. Of slippen bij de hiel. Of dat de zolen te weinig steun geven… Dan heb je niet alleen irritatie tijdens het wandelen maar vooral ellende daarná. Blaren, blauwe plekken, blessures. Wij zien het allemaal voorbijkomen.

Als je gaat wandelen, moeten je schoenen eigenlijk als gegoten zitten, op maat gemaakt. Dat zou mooi zijn, maar dat is helaas niet haalbaar. Maar je kunt er wel in de buurt komen als je de juiste inlegzooltjes kiest.

Hulp bij keuzestress

Ik wilde laatst een pakje thee halen in de supermarkt en raakte helemaal gestrest. Zó veel keuze, zó veel merken. En zó veel dezelfde smaken van verschillende merken. Hoe weet ik dan of ik de ‘beste’ kies?

Verschillende Footlogics steunzolen
Bij Footlogics geloven we niet in ‘steeds meer keuze’. Wij geloven in goede producten en die steeds verbeteren. Daarom hebben wij niet meer dan 7 verschillende inlegzolen én een handige Steunzolenkiezer ontwikkeld. Onze steunzolen worden vaak aanbevolen bij diverse voetklachten, zoals hielpijn, hielspoor of doorgezakte voeten. Maar onze inlegzolen zijn er niet alleen bij problemen maar ook juist om voetproblemen te voorkomen.

Je kunt wel blijven lopen

Eenmaal buiten, dik ingepakt en met goed ondersteunde voeten, zal je merken dat je wel kunt blijven lopen. Dankzij de steunzolen, kun je ook op gewone schoenen klachtenvrij wandelen omdat je voeten goed worden ondersteund. Zo voorkom je niet alleen voetklachten maar ook andere klachten die worden veroorzaakt door een slechte houding.

Het nadeel als je de smaak te pakken hebt

Als je de smaak van het wandelen eenmaal te pakken hebt, is er eigenlijk nog maar één nadeel. Die zooltjes zitten zó comfortabel, dat je ze altijd zou willen dragen.
Dan hebben we goed nieuws voor je: dat kan. Eén paar zooltjes kun je in meerdere schoenen dragen.

Alleen als je een keer op hoge hakken de deur uit wil, heb je andere inlegzolen nodig. Ook dát voelt dan als een verademing!

Over de schrijver
dropdown

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo