30-dagen-tevreden-garantie
Winnaar Shopping Awards 2024
Klanten geven ons een
8.6
Duurzaam materiaal

Inlegzolen kiezen: one fits all bestaat niet

Moniek

Inlegzolen. Er zijn zoveel verschillende inlegzooltjes te krijgen, werken ze wel echt? Deze vraag krijgen we regelmatig van mensen die al lang rondlopen met voetklachten. Vaak proberen ze van alles uit en hebben ze ook al inlegzooltjes of gelzooltjes geprobeerd die niet hielpen. Weggegooid geld dus.

Het zou te makkelijk zijn om dan te zeggen dat onze zooltjes wél goed zijn. Dat onze zooltjes wél helpen tegen voetpijn en –klachten. Daarom willen we je laten zien dat Footlogics echt niet zomaar wat doet. Lees maar eens verder.

Je bent niet de enige met voetklachten

Uit onderzoek blijkt dat voetklachten die niet voortkomen uit een ongeluk(je) voorkomen bij ongeveer 10-14% van de bevolking. In 60% van de gevallen gaat het om overpronatie. De meest voorkomende voetklachten zijn te zien bij mensen van 65 jaar en ouder. Maar de laatste jaren zien we een verschuiving. Mensen krijgen op steeds jongere leeftijd voetklachten. Opvallend is het aantal kinderen wat voetproblemen krijgt.

Als mensen langere tijd last hebben van voetklachten, gaan ze vaak naar hun huisarts. Van maar liefst 27 van de 1.000 patiënten per jaar in de huisartsenpraktijk komt met voetklachten. Daarvan klagen de meeste mensen (80%) over pijn. Het is aan de huisarts om het spreekuur in 10 minuten te beoordelen wat je hebt en welke (vervolg)behandeling past.

Bron: huisarts en wetenschap

Als behandeling niet helpt, helpen inlegzooltjes vaak wel

Een huisarts zal zeker mensen met artritis, jicht, hamer- of klauwtenen herkennen. Maar helaas zijn er veel voetklachten en andere lichamelijke klachten die voortkomen uit de aangeboren stand van je voeten, die niet worden herkend. Met fysiotherapie neem je dan wel de symptomen weg, maar de oorzaak blijft vaak. En de symptomen komen meestal weer terug of soms op een andere plaats in het lichaam. Soms is de oorzaak van de pijn – zoals hielspoor – moeilijk te achterhalen en eenvoudigweg niet zichtbaar op een röntgenfoto. Maar de patiënt heeft het wel.

Lage rugpijn, pijnlijke knieën en pijn in de voeten kunnen vaak worden verholpen als de druk op de voet anders wordt verdeeld met behulp van inlegzolen.

Verschillende soorten en maten

Steunzolen of inlegzolen die afgestemd zijn op de persoon, kunnen dan wonderen verrichten. Natuurlijk kun je daarvoor naar een podoloog die steunzolen op maat maakt voor ongeveer 200 euro per paar. Je moet dan jaarlijks nieuwe zooltjes laten aanmeten en vaak moet je tussendoor nog terug om kleine aanpassingen te laten maken.

Standaard inlegzolen zijn over het algemeen – heet woord zegt het al – doorsnee inlegzolen. Goed voor de gemiddelde voet. Maar er is dus een goede middenweg: prefab zooltjes in verschillende soorten en maten, afgestemd op de diversiteit aan voetklachten, voeten én wensen. Voor deze zooltjes hoef je niet naar je huisarts, niet naar de podoloog en je hoeft er zelfs de deur niet voor uit.

Waar moet je op letten als je inlegzolen gaat uitzoeken?

Hieronder vind je 3 lijsten met items waar je op moet letten als je inlegzooltjes wilt kopen. Footlogics heeft voor (combinaties van) al deze items zooltjes laten ontwikkelen. Lees onderstaande lijsten rustig door en kijk wat voor jou geldt of belangrijk voor je is. Zo kom je vanzelf bij het meest ideale Footlogics zooltje uit dat bij jou past.

Probleem:

Soort schoen

Soorten inlegzool

Vind je het toch nog lastig om de juiste zooltjes uit te kiezen? Neem dan gerust even contact op. We adviseren je graag bij het kiezen van de juiste inlegzolen.

Over de schrijver

Moniek Martens

Gediplomeerd Voetkundig Adviseur

Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics.

Anderen bekeken ook

Fitness

Lichamelijke ongemakken tijdens de Wandelvierdaagse voorkomen

Wie de Nijmeegse Vierdaagse gaat lopen, loopt letterlijk al een tijdje mee. Je hebt vast weleens blaren gekregen na het
Footlogics voetklachten paardrijden

Voetklachten door paardrijden

Zit jij regelmatig hoog in het zadel op een paard? Heb je paardrijlessen of doe je aan ruitersport? Dan weet
Pimp je pumps

Pimp je pumps: 12 tips die écht werken

Wie mij een beetje kent, weet dat ik verslaafd ben. Verslaafd aan schoenen met hoge hakken. In mijn kast staan
Footlogics slippers

Steunzolen voor slippers en sandalen

Het zonnetje schijnt, de zomer begint! Heerlijk om je zomerkleding te voorschijn te halen. Wég met de truien en jassen,
[]