Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Wat te doen tegen pijnlijke kuiten?

Pijn in de kuit kan verschillende oorzaken hebben. De meeste mensen kennen het van hardlopen, na een dag veel meer lopen dan dat je gewend bent of na een dagje sletteren op vakantie: straatjes omhoog en weer naar beneden. Vervelend maar met wat rust, massage en normaal bewegen komt het wel weer goed met je pijnlijke kuiten.

Andere oorzaak van pijnlijke kuiten?

Naast deze onschuldige oorzaken, zijn er een aantal oorzaken die minder onschuldig zijn. Een dik en rood been kan wijzen op trombose. Een gezwollen rood been kan wijzen op oedeem, vocht in de benen. Etalagebenen worden veroorzaakt door vernauwing in de slagaders en geeft ook pijn in kuiten.

De meest voorkomende acute blessure die pijn in de kuit veroorzaakt is echter zweepslag. Het voelt alsof je plotseling een gemene tik met de zweep krijgt.

Goede ondersteuning voorkomt pijn in kuit

Heb je kunnen vaststellen dat je pijnlijke kuiten niet worden veroorzaakt door een acute blessure of ziekte? Dan is de pijn waarschijnlijk prima te verhelpen door inlegzooltjes te dragen waardoor de stand van je voeten minder druk op de achillespees uitoefent. Zooltjes tegen overpronatie ondersteunen de voet mooi onder de voetboog en zorgen dat de hiel stevig in de kuip zit. Voor je het weet loop je weer rond zonder pijn in de kuit.

Corrigerende-werking-van-Footlogics-steunzolen


Aanbevolen inlegzolen:

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]