Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Footlogics-inlegzolen-steunzolen-slider

Pijn in de hak van je voet?

Ineens is het er: die vlammende pijn in de hak van je voet. Je vraagt je af wat je de laatste tijd hebt gedaan waardoor het zo’n pijn doet. Ligt het aan je schoenen, sport je te veel, loop je verkeerd? Dit zijn inderdaad oorzaken die aan de pijn in de hak ten grondslag kunnen liggen. Het feitelijke probleem zit hem niet in de hak maar meestal in de peesplaat of de hielspoor.

Pijnlijke hak kan hielspoor zijn

De pijn in de hak, straalt waarschijnlijk uit naar je hiel. Onder je voet loopt een pees, die de peesplaat wordt genoemd. Deze sterke pees loopt helemaal van je hielbot naar de voorkant van je voet. De pees ondersteunt je voet en daarmee eigenlijk het gehele lichaam. Wanneer deze pees overbelast raakt, kan de peesplaat ontstoken raken bij de aanhechting aan de hiel. Dit veroorzaakte pijnlijke hakken.

Niet het symptoom maar de oorzaak aanpakken

Waarschijnlijk heb je de neiging om de pijn aan de hak te behandelen. Maar dan zit je verkeerd! Om de pijn in de hak te verminderen, moet je de voet goed ondersteunen. Dit doe je het best met speciale voetzooltjes die de belangrijke peesplaat ondersteunt en ontlast. Als de peesplaat een voldoende wordt ondersteund, zal de pijn in de hak na enige verminderen. Het is wel aan te raden de zooltjes te blijven dragen, ook als de pijnklachten zijn verdwenen.

Naar alle inlegzolen van Footlogics


Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]