Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Footlogics-inlegzolen-steunzolen-slider

Als je een pijnlijke teen hebt en je hebt je niet gestoten of verwond, wordt het tijd om verder te kijken wat er aan de hand is. Pijn in de tenen kan verschillende oorzaken hebben:

Teennagels kunnen pijn in tenen veroorzaken

Onderwerp je teennagels eens aan een kritische blik. Te kort afgeknipte nagels, ingegroeide nagels of nagels die in de tenen drukken, kunnen zorgen voor pijnlijke tenen. Zorg dat je tenen de ruimte hebben, draag geen strakke schoenen die knellen.

Voetschimmel of pijnlijke tenen door bacterie

Voetschimmel ontstaat door een plaatselijke schimmelinfectie. De huid tussen de tenen is vaak vochtig, schilferig en rood. Bovendien kan het erg jeuken. Droog je voeten steeds heel goed af met een aparte handdoek en ga naar de drogist voor een antischimmelmiddel.

Een bacterie geeft echt pijnlijke tenen met een kloppend gevoel. De pijnlijke teen is rood en gezwollen. Soms zit er een abces onder de aangedane plak. Je gaat het beste even langs de huisarts als een badje met soda niet helpt.

Pijn in tenen door verkeerde houding

Draag je versleten, te slappe of te strakke schoenen? In alle gevallen ondersteunen ze je voeten niet genoeg. Met als gevolg dat je voeten aan de binnenkant gaan doorzakken. Dit heeft weer gevolgen voor je hele lichaamshouding: je enkels kantelen naar binnen, je wervel gaat de stand corrigeren et cetera. Dit heeft óók effect op de stand van je voet. Door de veranderde houding, ontstaat veel te grote druk op de voorvoet, daardoor krijg je pijnlijke tenen.

De oplossing is doeltreffend en simpel: inlegzooltjes die de stand van de voet corrigeren.

Naar alle inlegzolen van Footlogics


Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]