Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Last van een pijnlijke voorvoet?

Tijdens het lopen, rennen en springen, land je met je gewicht op de voorvoet, de plaats waar je middenvoetsbeentjes samenkomen. De meeste druk komt echter te staan op de middenvoetsbeentjes van de grote teen en de teen ernaast. Wanneer de druk toeneemt, veroorzaakt dat pijn in de voorvoet.

Pijn voorvoet

Pijn in voorvoet voorkomen

Je kunt zelf wel wat doen om die pijn in voorvoet te voorkomen. Sporten zoals hardlopen of basketbal rustig opbouwen en speciale schoenen dragen met extra demping. En natuurlijk vervang je je sportschoenen op tijd: versleten sportschoenen doen je voeten nooit goed.

Pijn in de voorvoet door eelt

Eeltvorming onder de voorvoet kan een pijnlijke voorvoet veroorzaken en is meestal het gevolg van schoenen die niet de juiste ondersteuning bieden waardoor de meeste druk op de voorvoet komt te staan. Eeltvorming kan plotseling ontstaan, bijvoorbeeld bij een paar nieuwe schoenen.

Goede verdeling van het gewicht voorkomt pijn in voorvoet

Je voeten hebben heel wat te verduren op een dag. Veel mensen hebben last van overpronatie, daarbij zakken de enkels tijdens het lopen een beetje naar binnen en de voet zakt licht door. Hierdoor kunnen uiteenlopende klachten ontstaan in de voeten, zoals pijn in de voorvoet maar ook elders in het lichaam. Gelukkig is dit heel eenvoudig te corrigeren met goede inlegzooltjes die speciaal voor dit probleem zijn gemaakt.

Behandeling pijn aan voorvoet

Inspecteer je voeten grondig en verwen ze met een voetenbad, verwijder eventueel eelt of maak een afspraak met een pedicure die dit voor jou doet. Verwen je voeten daarna met goede schoenen met een lage hak en een brede voorvoet. Je voeten kunnen letterlijk en figuurlijk weer op adem komen.

Om je voeten de juiste ondersteuning te geven zodat de voorvoet niet meer te veel wordt belast, kun je het beste steunzolen aanschaffen die je in al je schoenen kunt dragen. Inlegzolen voor overpronatie geven deze steun en zorgen voor een goede spreiding van de middenvoetsbeentjes en verdeling van de druk op je voeten.

Naar alle inlegzolen van Footlogics


Wij bevelen aan bij een pijnlijke voorvoet:

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]