Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Likdoorns (eeltvorming ) kennen we allemaal. Eelt is een verdikking van de hoornlaag van de huid, die op handen en voeten kan ontstaan na langdurige druk of wrijving op dezelfde plaats. Mensen dieeltvorming-likdoorns e zwaar werk met hun handen doen, hebben vaak eelt op de plaats waar hun gereedschap drukt.

Likdoorns ontstaan altijd aan de onderkant van de voet, aan de hielen en onder de tenen. Veel likdoorns onder de voet kunnen een wat gevoelloos of branderig gevoel geven en een likdoorn aan je hielen staat niet alleen onelegant in open schoenen, het kan ook erg uitdrogen waardoor het eelt barst en scheuren vertoont.

Likdoorn behandelen, wat kun je doen?

Likdoorns zijn eenvoudig zelf te verwijderen met een eeltrasp of eeltvijl. Smeer de voeten na het vijlen goed in met crème om uitdrogen te voorkomen. Komt de likdoorn onder je voeten snel terug of is de eeltlaag erg dik (vaak zie je dit in de zomermaanden als je vaker op blote voeten loopt)? Dan is een bezoekje aan de pedicure de moeite waard.

Hoe ontstaan likdoorns ?

Likdoorns worden ook wel eksterogen of clavus genoemd. Het is een pijnlijke eeltplek op de voet, meestal op een teengewrichtje omdat op die plaats de schoen tegen de teen drukt of omdat de ene teen onder de ander wordt gedrukt als je te nauwe schoenen draagt. Een likdoorn is wigvormig enkele millimeters groot. Een likdoorn is verhoorning van de huid die als een hard puntje naar binnen groeit omdat de schoen op die plaats druk uitoefent.

Een likdoorn gaat meestal niet vanzelf weg en zal steeds pijnlijker worden. Zogenaamde likdoornpleisters maken de huid zacht en bestrijden de pijn maar zijn geen oplossing voor de lange termijn en de likdoorn verdwijnt er niet door. Een likdoorn laat je door een pedicure verwijderen.

Hoe voorkom je likdoorns?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg daarom dat je geen verkeerde schoenen draagt: te nauw, te hoog of te spits.

Door de juiste inlegzooltjes in je schoenen te leggen, worden je voeten altijd in de juiste stand gedwongen en worden overmatige drukpunten vermeden. Zo hou je niet alleen uitgeruste voeten en een goede lichaamshouding maar zorg je ook dat eelt en likdoorns geen kans krijgen.


Aanbevolen inlegzolen bij likdoorns:

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]