Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Kniepijn kan je flink hinderen in je dagelijkse bezigheden, omdat het kniegewricht bij bijna iedere beweging die je maakt, wordt belast. Hoe ben jij aan je kniepijn gekomen? Dat is de vraag die je moet stellen als je er weer vanaf wilt komen.

Heb je altijd die pijn in knie, dus ook als je niet in beweging bent? Dan is het goed om je door je huisarts of fysiotherapeut te laten adviseren. Bij functionele knieklachten, gaat het om kniepijn als je het kniegewricht beweegt. Dan is er ook nog kniepijn die elders in het lichaam ontstaat en naar de knie uitstraalt. Die laatste twee bespreken we hier.

Functionele kniepijn door beweging in het kniegewricht

Spierpijn in de knieën ontstaat meestal door overbelasting van de kniespieren, door bijvoorbeeld sporten. Het kan gepaard gaan met kramp en pijn in de bovenbeenspieren en kuitspieren. Deze spierpijn gaat gelukkig vanzelf weer over. Rust en ‘normaal’ bewegen helpen je het snelst van je pijnlijke knie af.

Pijn die elders in het lichaam ontstaat

Ons lichaam zit slim in elkaar. Als je op de ene plaats pijn hebt en daardoor anders gaat bewegen, zal je lichaam zelf proberen een nieuwe balans te vinden door dit elders in het lichaam te corrigeren. Voor kniepijn betekent dit vaak, dat het probleem eigenlijk niet in de knie maar in de voeten moet worden gezocht: overpronatie.

Overpronatie als oorzaak van pijn in de knie

Overpronatie is het naar binnen kantelen van de voet en de enkel en is een verstoring van een gezond looppatroon. De enkel draait naar binnen, het onderbeen draait automatisch licht mee. Het kniegewricht vormt de schakel tussen het boven- en onderbeen en is geschikt om te buigen, maar niet om te draaien. En dát voel je!door overpronatie te voorkomen kan footlogics de kniefunctie verbeteren en slijtage verminderen

Gelukkig is overpronatie heel goed te corrigeren met speciaal daarvoor ontworpen inlegzooltjes. De zooltjes geven de voet extra ondersteuning onder het voetgewelf, waardoor de voet netjes afwikkelt en de enkel niet naar binnen draait. De irritatie en kniepijn verdwijnen snel en je krijgt een gezond looppatroon.


Aanbevolen inlegzolen bij pijn in je knie: 

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]