Eksteroog of likdoorn: zo kom je ervan af

Een eksteroog is eigenlijk niets anders dan een klein gemeen eeltpuntje waarvan de kern naar binnen groeit. Eelt aan de buitenkant van de voet biedt nog bescherming en is makkelijk te verwijderen. Eksterogen zijn heel wat lastiger weg te halen en kunnen flink pijnlijk zijn.

EksterogenHoe ziet een eksteroog er uit?
Er zijn verschillende soorten likdoorns en één daarvan wordt ook wel eksteroog genoemd. De eksteroog is een kleine witte eeltplek met een duidelijke kern waar hij zijn naam aan te danken heeft. Dit oog is het stukje verhard eelt dat naar binnen groeit.

 

Hoe ontstaan eksterogen?
Eksterogen ontstaan altijd doordat er op die plaats te veel druk op de voet wordt uitgeoefend. In de meeste gevallen zijn te nauwe schoenen de oorzaak. Vaak is de druk op de voet niet goed verdeeld. Denk maar aan het dragen van hoge hakken; het is duidelijk dat de druk dan veel meer op de voorvoet komt te liggen. De natuurlijke stand van de voet speelt hierbij ook een grote rol.

Eksteroog behandelen
Er zijn verschillende manieren om je eksteroog te behandelen. Door zogenaamde likdoornpleisters te dragen, vermindert de pijn meteen op de gevoelige plek. In likdoornpleisters zit salicylzuur om de huid om de likdoorn heen zachter te maken en de likdoorn los te weken. Een pedicure kan een eksteroog voorzichtig wegsnijden.

Eksterogen: liever voorkomen dan genezen
Door goede schoenen te dragen met inlegzooltjes die ervoor zorgen dat je voeten goed worden ondersteund, kun je eksterogen en eeltvorming voorkomen. Casual inlegzooltjes passen in al je gewone schoenen en  zijn hun investering dubbel en dwars waard!


Bij Eksteroog en hoge hakken bevelen wij High Heel Comfort inlegzolen aan

Naar alle inlegzolen van Footlogics

payment gateways
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo