Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Pijnlijke benen? De oorzaak en oplossing

Pijnlijke benen, een vermoeid gevoel, ook als je in bed ligt? In veel gevallen heeft het te maken met een slechte bloedsomloop. Mensen met een staand beroep, hebben er dan ook vaker last van. Mensen die last hebben van pijn in benen, noemen ook vaak het zware gevoel dat ze hebben in hun pijnlijke benen.
Etalagebenen

Bloedsomloop

Als je lange tijd inactief bent, je zit lang stil tijdens een autorit of je moet lang stilstaan voor je werk of je zit juist de hele dag aan een bureau, dan is de bloeddoorstroming in je lichaam niet optimaal. Kijk eens kritisch of het ook anders kan. Kan je elk half uur even gaan staan en je benen strekken voor een minuut of twee?

Sporten, veel lopen of zwaar tillen

Pijnlijke benen kunnen ook veroorzaakt worden door sporten, een dagje flink wandelen of door zwaar te tillen als je dat niet gewend bent. In alle gevallen zijn de beenspieren overbelast en dat geeft pijn in de benen.

Behandeling van pijnlijke benen

Hoe kom je nu van die pijnlijke benen af? Draag geen strakke schoenen, vermijd strakke broeken en masseer je benen voordat je gaat slapen. Ook kun je je benen beter niet over elkaar slaan, omdat dit de bloedsomloop afknelt. Roken heeft direct negatieve gevolgen heeft voor de bloedsomloop, dus daar kun je beter mee stoppen.

Als je last hebt van zere benen, heb je waarschijnlijk de neiging om op de bank de blijven zitten. Maar beweging is juist goed voor de doorbloeding, dus kom van die bank af en ga fietsen of lopen. Na het douchen is het goed om een zeer been een tijdje met ijskoud water af te spoelen. Doe dit vanaf de voeten naar het hart toe. Moet je toch een keer lang stilstaan of stilzitten voorkom dan pijnlijke benen door regelmatig je benen te strekken, op je tenen te gaan staan en rek- en strekoefeningen te doen.

Inlegzooltjes tegen pijn in benen

De meest effectieve en betaalbare oplossing voor pijn in de benen is het dragen van orthopedische inlegzooltjes. Deze zooltjes ondersteunen de voeten onder de voetboog waardoor het hele lichaam in een betere houding komt te staan en de druk op de pijnlijke benen afneemt.

Naar alle inlegzolen van Footlogics


Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]