Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Waar komt die pijn in de knieholte vandaan?

De meest voorkomende oorzaak van pijn in knieholte is een blessure aan de mediale knieband. Deze band zit aan de binnenkant van de knie en verbindt de zijkant van het scheenbeen aan het bovenbeen. De kniebanden lopen aan de binnen- en buitenkant van de knieën. Pijn in de knieholte ontstaat als grote druk op de banden wordt uitgeoefend.

Pijnlijke knieholte door uitgerekte of ingescheurde binnenste knieband

De binnenste kniebanden zorgen ervoor dat het kniegewricht niet in een X-stand terecht komt. Wanneer de knie aan de buitenkant een flinke klap krijgt, worden de banden aan de binnenkant van de knie plotseling opgerekt. Dit kan ook gebeuren door een harde val.

Symptomen van blessure aan mediale knieband

De knie zal stijf en pijnlijk aanvoelen en kan dik worden. Je hebt een pijnlijke knieholte aan de binnenkant van de knie ter hoogte van de mediale knieband.

Behandeling pijn knieholte

Als er sprake is van een acute knieblessure zoals hierboven beschreven, is een bezoek aan de huisarts altijd aan te raden. Herstel kan zeker 6 weken duren en daarna is het verstandig om ter ondersteuning inlegzooltjes te dragen die de voet onder de voetboog ondersteunen. De knie wordt op deze manier minder belast en het herstel gaat sneller.

Inlegzooltjes zijn er in verschillende variaties zodat je ze kunt dragen in het dagelijkse leven in normale schoenen. Tijdens het sporten kan de pijn in de knieholte nog lang voelbaar zijn. De inlegzooltjes voor sportschoenen verbeteren je houding en hebben tevens een goede demping.

Als je last hebt van pijn in de knieholte kies je het beste voor inlegzolen die zijn ontworpen voor voeten die overproneren zoals de Footlogics Comfort of Footlogics Casuals.

Corrigerende-werking-van-Footlogics-steunzolen


Aanbevolen inlegzolen:

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]