Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Pijn in grote teen? Oorzaak en oplossing

Stoten, te nauwe schoenen, kou, een ingegroeide teennagel, het kunnen allemaal oorzaken zijn van pijn in grote teen. Maar heb je je nou niet gestoten en niet gekneusd, dat kan er iets anders aan de hand zijn.

Hallux valgus

Hallux Valgus

Bij Hallux Valgus ontstaat een dikke knobbel op de grote teen doordat de grote teen in de richting van de andere teen groeit. De teen komt in een gedraaide stand te staan en dat geen pijn in de grote teen. Vermijd smalle schoenen en hoge hakken zodat de druk op de grote teen niet groter wordt.

Mortons Neuroom

Dit is een verdikking van het weefsel om de zenuw van de teen rond de middenvoetsbeentjes en het eerste kootje van de tenen. De pijn in grote teen neemt toe als je strakke schoenen draagt. De pijn in grote teen wordt vaak als brandende pijn of tintelend omschreven. Een bezoek aan de huisarts en schoenen met een goed voetbed of inlegzooltjes zijn aan te raden bij Mortons Neuralgie.

Overpronatie

In veel gevallen is er gelukkig niets ernstigs aan de hand. Veel mensen hebben last van overpronatie. Hierbij zakt de hiel tijdens het afwikkelen van de voet te ver naar binnen waardoor de voet op de verkeerde manier belast wordt. Dit geeft extra druk op de voorvoet en veroorzaakt pijn in grote teen.

Speciale inlegzooltjes die de voeten onder de voetboog ondersteunen en corrigeren, passen in alle gewone schoenen. Je hoeft dus maar één paar aan te schaffen om al je schoenen te kunnen dragen zonder pijnlijke grote teen.

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]