Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Behandeling van pijn in onderbenen

Aan pijnlijke onderbenen kunnen diverse ernstige en minder ernstige oorzaken ten grondslag liggen. Zwangerschap, roken, vitaminetekort en trombose kunnen allemaal pijn in onderbeen verooraken. Maar wat als je gezond bent en tóch regelmatig last hebt van vermoeide en/of pijnlijke onderbenen?

Verkeerd schoeisel oorzaak van pijn in onderbeen

Bekijk je schoenen eens kritisch. Geven ze voldoende ondersteuning, hebben ze een stevig comfort en een goed voetbed? Of loop je best vaak op slappe gymschoenen, hoge hakken of versleten schoenen waar je geen afstand van kunt doen? Als dat zo is, en je hebt last van pijn in onderbenen, lees dan snel verder.

Voetcomfort tegen pijn in onderbeen

Je voet is een complex en sterk kunstwerkje dat jou de hele dag draagt, bestaande uit tientallen kleine botjes. Logisch dus dat je voeten goede ondersteuning nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Een veel voorkomend probleem zijn voeten die ‘overproneren’. Dat betekent dat de voetboog aan de binnenkant van de voet een beetje doorzakt.

overpronatie-pronatie

Gevolgen van overpronatie: pijn in onderbenen

Overpronatie kan veel verschillende lichamelijke klachten veroorzaken, zonder dat er aanleiding is om aan de stand van je voeten te denken als veroorzaker van het probleem. Niet zo gek, want overpronatie geeft meestal geen pijn in de voeten zelf maar wel in bijvoorbeeld: nek, schouders, onderrug, knieën en pijn in onderbenen.

De oplossing is simpel en betaalbaar

Het goede nieuws is dat je al je gewone schoenen kunt blijven dragen. Je hoeft er alleen maar een inlegzooltje in te leggen dat is gemaakt ter compensatie van overpronatie. De stand van je voeten verandert hierdoor waardoor de overbelasting en de pijn in onderbeen snel verdwijnt. Kies hiervoor de inlegzooltjes die speciaal zijn ontworpen voor voeten die overproneren.


Aanbevolen inlegzolen:

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]