Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Scheenbeen pijn: zo kom je ervan af

Scheenbeen pijn: normaal gesproken sta je er niet eens bij stil dat je scheenbenen hébt. Maar als ze eenmaal pijn doen, heb je er last van bij iedere stap die je zet. In de meeste gevallen is hardlopen zonder warming-up de oorzaak. Of je hebt een dagje heuveltje-op-heuveltje-af gelopen terwijl je daar niet aan gewend bent. Met een beetje rust en rek- en strekoefeningen kom je snel van de pijn in scheenbeen af. Immers, je wilt graag voorkomen dat je een ontsteking aan je scheenbeen krijgt.

Shin-splints

Pijn in scheenbeen: shin splints

Een andere naam voor scheenbeen pijn is ‘shin splints’. Het is een verzamelnaam voor allerlei scheenbeenklachten. Shin splints kunnen net als hierboven veroorzaakt worden door sporten maar hierbij zijn de spieren, pezen en botten echt overbelast met een blessure zoals geïrriteerde of ontstoken spieren als resultaat.

Andere oorzaken van pijn scheenbeen

Vooral bij hardlopers wordt scheenbeen pijn veroorzaakt door overpronatie. Hierbij zakt de enkel tijdens het lopen naar binnen bij het afwikkelen van de voet. Gevolg: er komt veel gewicht en spanning te staan op de enkels en aan de binnenzijde van de voet waardoor deze doorzakt. Dit heeft direct gevolgen voor de spanning op de achillespees en scheenbenen.

Pijn in scheenbeen verhelpen met inlegzooltjes

Goede hardloopschoenen vangen de schokken tijdens het lopen op. Maar dat is niet voldoende. Voor overpronatie zijn speciale zooltjes nodig die de voetboog extra ondersteunt en de voet corrigeert. Deze zooltjes zijn verkrijgbaar voor zowel gewone schoenen als voor sportschoenen.

Naar alle inlegzolen van Footlogics


Aanbevolen inlegzolen:

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]