Moniek
Moniek

Hulp nodig?

Met onze Steunzolenkiezer helpen wij je aan de steunzool die het beste bij jou past!
Probeer de steunzolenkiezer

Hallux valgus

Heb je een knobbel op je voet?

De Hallux Valgus is een opvallende voetknobbel die ontstaat op de scheefstaande grote teen en de oorzaak ligt in de aanleg van de familie. De knobbel op de voet is een aandoening waarbij het middenvoetsbeentje scheef groeit en naar binnen draait. Boven op het middenvoetsbeentje ontstaat een voetknobbel.

Symptomen van een knobbel voet

De scheefstand van de grote teen en de knobbel op voet die daardoor ontstaat, zijn duidelijke symptomen van de Hallux Valgus. Helaas kan het ook flink pijnlijk zijn, vooral wanneer het middenvoetsbeentje ontstoken raakt. Bovendien vormt de voetknobbel een extra drukpunt op de voet die vaak pijnlijk bekneld raakt in de schoen.

Oorzaken knobbel op voet

Hoewel een voetknobbel vaak te maken heeft met familiaire aanleg, spelen bij het ontstaan ervan meer factoren een rol. Zo hebben mensen met een brede voorvoet en/of artritis meer kans om een voetknobbel te ontwikkelen. Het dragen van hoge hakken en te strakke schoenen kunnen tevens boosdoeners zijn voor scheefgroei van het middenvoetsbeentje.

Operatie voorkomen

Helaas is het soms nodig om de voetknobbel operatief te verwijderen. Vanzelfsprekend wil je dat zien te vermijden. Dus merk je dat je grote teen al een beetje scheef begint te groeien of weet je dat de aanleg voor een knobbel voet in jouw familie aanwezig is? Dan is het aan te raden om goed te letten op je schoeisel: niet te strak en niet vaak op erg hoge hakken lopen.

Daarnaast kun je het beste inlegzooltjes dragen voor extra ondersteuning onder de voetboog. Op die manier vermindert de druk op de voorvoet en het middenvoetsbeentje. Je kunt hiervoor het beste de Casual zooltjes dragen, die passen in alle lage smalle schoenen.

Naar alle inlegzolen van Footlogics


Aanbevolen inlegzolen bij knobbel op je voet:

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]