Bij hielspoor geen podotherapeutische zooltjes nodig

Veel mensen die hielspoor hebben, denken dat podotherapeutische zooltjes noodzakelijk zijn. Dat is gelukkig niet zo. Een podotherapeut doet uitgebreid onderzoek om podotherapeutische zooltjes aan te meten, meestal in combinatie met een instructieconsult. Een kostbare aangelegenheid, die soms (gedeeltelijk) door je verzekering wordt vergoed. Voor veel voetklachten heb je echter geen podotherapeutische zolen nodig omdat duidelijk is waardoor de klacht wordt veroorzaakt.

Hielspoor corrigeren met inlegzooltjes

De oorzaak van hielspoor ligt in de stand van de voeten. Als de voet een beetje doorzakt, worden enkels en hielen extra belast. Door overbelasting ontstaat vergroeiing van het botvlies bij de hiel. De ontsteking die hierdoor ontstaat geeft pijn. Het is dan niet nodig om podotherapeutische zolen aan te laten meten. Speciale hielspoor zooltjes geven extra ondersteuning bij de voetboog en corrigeren zo de voet.

Geen wachttijd voor inlegzooltjes

Als je podotherapeutische zolen laat aanmeten, moet je een aantal keren naar de podotherapeut en omdat de zooltjes gemaakt moeten worden, is er meestal een wachttijd van ongeveer 2 weken. Inlegzooltjes die speciaal zijn ontworpen voor overpronatie, zijn standaard leverbaar omdat de correctie voor iedereen op dezelfde plaats moet gebeuren. Zodra je de zooltjes gaat dragen, kan de genezing beginnen en de pijn afnemen.

Naar alle inlegzolen van Footlogics

Footlogics Comfort € 24,95

Footlogics Comfort € 24,95

Footlogics Casual €19,95

Footlogics Casual €19,95

Footlogics Sports € 29,95

Footlogics Sports € 29,95

Footlogics Sensi € 29,95

Footlogics Sensi € 29,95

Footlogics High Heel Comfort € 14,95

High Heel Comfort € 14,95

Footlogics Kids € 16,95

Footlogics Kids € 16,95

Terug naar boven

Privacy voorkeuren

Om je bezoek aan onze website zo soepel mogelijk te laten verlopen plaatsen we een aantal cookies. Ga naar de pagina privacy voorkeuren om dit per categorie in te stellen, of klik op de knop "alles accepteren" om dit toe te staan.

Privacy policy | Sluiten
Voorkeuren