30-dagen-tevreden-garantie
Winnaar Shopping Awards 2024
Klanten geven ons een
8.6
Duurzaam materiaal

Sportinlegzolen: sporten zonder blessures

Moniek

Eigenlijk weet iedereen die regelmatig sport wel dat sporten een flinke belasting kan zijn voor je hele lichaam. Pijntjes sluipen er ongemerkt in. Bij de een begint het in de lage rug, de ander krijgt last van zijn knieën na het hardlopen. Even pauze dan maar? Stoppen met je geliefde sport? Naar de fysiotherapeut? Of sportinlegzolen?

Natuurlijk is dat allemaal prima als je een sportblessure hebt. Maar wat doe je als het na een periode van rust weer beter gaat? Rustig opbouwen alleen is niet genoeg. Voor je het weet trek je een fanatiek sprintje of ga je wat te lang door.

Langzaam opbouwen maar wel met sportinlegzolen

Voordat je weer gaat sporten. kun je het beste een paar sportinlegzolen aanschaffen. Je haalt de zooltjes die in je sportschoenen zitten eruit en vervangt deze door de speciale sportinlegzolen. je kunt ze gebruiken in verschillende sportschoenen en voor diverse sporten. Je hebt maar één paar zooltjes nodig en ze passen ook in je alledaagse schoenen.

Tijdens het sporten hebben je voeten andere ondersteuning nodig dan normaal. Sportinlegzolen ondersteunen de voeten extra in de holte van de voet en onder de middenvoetsbeentjes. Bovendien corrigeren ze bij overpronatie (doorgezakte voeten), waardoor de druk op de enkels wordt verlicht.

Overpronatie ligt aan de basis van veel verschillende sportblessures, variërend van pijn aan de voeten, hielpijn, scheenbeenpijn en lage rugklachten. Geen wonder eigenlijk: de voeten moten vaak zware klappen opvangen tijdens het sporten, die doordreunen in het lichaam.

Zacht en stevig, dát helpt

Sportinlegzolen moeten aan heel andere eisen voldoen dan normale inlegzolen. Ze moeten zacht zijn, nergens irriteren, verend zijn en voldoende schokdempingdemping hebben. Maar ze moeten ook stevig genoeg zijn om de voet te corrigeren, de enkels steun te geven en langdurig in vorm blijven.

Misschien moet je even wennen aan de sportinlegzolen omdat je met name onder de voetboog meer steun krijgt dan je gewend bent. Maar omdat je na een blessure toch langzaam moet opbouwen, is dat vast geen probleem.

Benieuwd of de inlegzolen ook geschikt zijn voor jouw klachten en de sport die jij beoefent? Lees dan de uitgebreide productinformatie na. Mocht je twijfelen, dan staan we altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Bij sporten bevelen we onze comfortabele en veerkrachtige Footlogics Sports aan.

Over de schrijver

Moniek Martens

Gediplomeerd Voetkundig Adviseur

Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics.

Anderen bekeken ook

Springersknie

Jumpers knee (Springers knie)

Te vaak hoogspringen, té diep doorzakken bij een afsprong of landing, moeilijke en zware oefeningen en teveel herhalende bewegingen. Dan
Voetbal voetklachten

Voetklachten bij voetballers

Voetbal is de populairste nationale sport in Nederland. De sport wordt via de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) bedreven door
Warme voeten

Wintervoeten? Weg ermee!

Wintervoeten en winterhanden gaan helaas vaak gelijk op. Het woord zegt het al, het is een seizoensgebonden probleem en treedt
Hoe voorkom je pijn in je kuiten door hoge hakken – met een simpele yoga-oefening?

Hoe voorkom je pijn in je kuiten door hoge hakken – met een simpele yoga-oefening?

Hoge hakken. Hoe hoger hoe beter. Tot je ze uittrekt. Zere enkels, een stekende pijn aan de bal van je