Pijltje naar links Terug naar overzicht

Inlegzolen voor fietsschoenen is geen overbodige luxe

Inlegzolen voor fietsschoenen, is dat niet een beetje overdreven, hoor ik je denken. Het antwoord is: zeker niet! Je hoeft geen wielrenner te zijn en de Alpe d’Huzes zes keer op en neer te gaan om vervelende blessures of pijnklachten op te lopen door te fietsen. Regelmatig fietsen in de polder of naar je werk, kan al pijn opleveren.

Fietsschoenen vragen ook om aandacht

En fietsschoenen dan? Die zijn toch om te fietsen, niet om te lopen? Dat klopt. Maar vergis je niet: je voeten hebben ook in fietsschoenen behoorlijk wat te verduren. Naast temperatuurverschillen, gaan veel schoenen na een tijdje op de pedalen toch afknellen. Met afgeknelde bloedvaten tot gevolg.

Fietsers die klimmen en dalen afwisselen, nemen verschillende actieve houdingen aan op de fiets. Hoe dan ook: de kracht moet altijd uit de benen en de voeten komen.

Om te beginnen is het van belang dat je de juiste fietsschoen kiest. Een te smalle schoen zal voor tintelende voeten zorgen, een hoge wreef geeft een brandend gevoel aan de voetzolen. Pas verschillende maten voordat je een keuze maakt. Een beetje ruimte bij de voorvoet is prima maar te grote schoenen zorgen juist dat de voet naar voren schuift en daar extra druk veroorzaakt. Zorg voor voldoende bewegingsvrijheid maar ook weer niet zo veel dat je aan de achterkant eruit slipt.

Bescherm je voeten tijdens het fietsen tegen blessures

Naast de juiste schoen, draag je natuurlijk ook de speciale fietssokken in je fietsschoenen. Deze zijn dunner dan gewone sportsokken zodat de fietsschoenen goed om de voeten aansluiten.

Het liefst bestel je voordat je nieuwe fietsschoenen gaat kopen een paar inlegzolen. Je kunt deze dan tijdens het passen in de fietsschoenen leggen. De inlegzooltjes moeten de middenvoetsbeentjes ontlasten en steun geven onder de voetboog zodat de druk beter over de hele voet wordt verdeeld.

Uiteraard is het belangrijk dat je de zooltjes op maat kunt knippen zodat je nergens irritatie voelt en de ondersteuning precies op de juiste plek valt.

Footlogics heeft inlegzolen die perfect geschikt zijn voor je fietsschoenen. Kies in je fietsschoenen voor onze Footlogics Sports of Footlogics Casual. Kies zelf welke inlegzool bij jouw wensen past.

Naar alle Footlogics inlegzolen

Over de schrijver
Dropdown icoon

Moniek Martens - Gediplomeerd Voetkundig Adviseur Moniek Martens is naast oprichter Jeroen Schiks, mede-eigenaresse én het gezicht van Footlogics Inlegzolen. Als gediplomeerd Voetkundig Adviseur helpt zij je graag met professioneel advies zodat jij weer lekker kunt lopen zonder pijn. Ook deelt ze haar uitgebreide kennis met objectieve informatie over voetklachten en -oplossingen op het blog van Footlogics. Footlogics werkt met een team van specialisten op het gebied van podologie, technici, tekenaars, schoenontwerpers, voetspecialisten en materiaaldeskundigen. In hun fabriek in Barcelona ontwikkelen zij inlegzolen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die zij stellen op het gebied van werkzaamheid, draagcomfort, duurzaamheid, vochtafdrijving, veerkracht, schokabsorbtie en design.

Anderen bekeken ook

Betaalmogelijkheden
Webshop keurmerk logo Thuiswinkel Waarborg logo Avg ok logo Shopping Awards
[]